Elke week een nieuw menu

Elke week wisselt het menu, zodat je vanzelf gevarieerd eet. We koken vaak ook vegan, koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij en natuurlijk vegetarisch. 

Bewust gekozen ingrediënten

Onze ingrediënten zijn bewust gekozen. We kopen zo verantwoord mogelijk in; lokaal, seizoen gebonden en zorgen voor weinig verzadigde vetten, veel volkoren producten en veel groenten. 

Speciaal voor de kids

We maken ook speciale gerechten voor kinderen. Gezond én lekker. Geschikt voor kinderen tussen 3-8 jaar. Deze gerechten kruiden we niet, of heel mild en we verstoppen vaak de groenten. Zo eten ze gezond zonder dat ze het doorhebben.

Gezond eten

Wat bedoelen we daar mee? We gebruiken hiervoor de standaard van het Voedingscentrum. Ook voor de kindergerechten. We proberen daarom de hoeveelheid verzadigde vetten en zout zo laag mogelijk te houden. We gebruiken veel (seizoens)groenten en voornamelijk meergranen producten zodat onze maaltijden ook voldoende vezels bevatten. 

Zout

Teveel zout is niet goed voor je, dat is inmiddels wel bekend. Maar hoeveel zout is teveel zout?

Het Voedingscentrum hanteert als standaard 2 gram voor een maaltijd voor volwassenen. En 1 gram voor een maaltijd voor kinderen. Veel volwassenen eten veel meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid zout. 

Dat kan leiden tot een hoge bloeddruk, en dat weer tot een hoger risico op hart en vaatziekten. Daarom vinden wij het belangrijk niet teveel zout te gebruiken in onze gerechten.

We gebruiken precies genoeg per portie voor een lekkere smaak en we blijven altijd onder de aanbevolen hoeveelheid van het voedingscentrum.

Vezels

Vezels zijn belangrijk voor het welzijn van onze buik. Ze zorgen er voor dat je je verzadigd en gelukkig voelt na een maaltijd. Ook hebben vezels een positieve invloed op je bloedsuikerspiegel, en helpen ze het zelfs te reguleren. Als je een goede hoeveelheid vezels binnen krijgt betekent dat dus dat je je langer vol voelt en is er minder kans dat je een slechte bui hebt. 

Wij zorgen er daarom ook voor veel vezels in onze maaltijden! Voor de koolhydraten zoals pasta en rijst, kiezen wij de meest vezelrijke opties uit, die biologisch zijn en zonder onnodige toevoegingen. En zorgen we voor veel groenten in onze gerechten, die ook vezels bevatten.

Vet

Als je met ons mee-eet kun je ervan uitgaan dat we hebben nagedacht over over welke en over hoeveel vetten je maaltijd bevat. We zorgen dat we net genoeg vetten toevoegen voor de smaak van de gerechten, maar dat het niet ongezond is. 

Teveel vet is natuurlijk niet goed voor je gewicht, maar het kan ook leiden tot een te hoog cholesterol en andere ernstige aandoeningen. Ook voor je immuunsysteem is het beter niet teveel vetten te eten. Ook in de bereidingen van onze maaltijden houden we daar rekening mee. Zo vermijden we de frituur en vervangen we ingrediënten zoals room voor melk. En gebruiken we kaas die minder vet is zoals Parmezaan. 

Koolhydraten

Wij geloven dat koolhydraten essentieel zijn als energiebron voor je lichaam. Daarnaast zijn ze belangrijk voor je hersenen en rode bloedcellen. Naast de juiste hoeveelheid proteïne en vet zijn koolhydraten nodig voor het goed functioneren van je lijf. Met voldoende koolhydraten voel je je langer vol na een maaltijd. 

Maar, we kiezen natuurlijk wel voor de beste versie! In plaats van bijvoorbeeld witte pasta gebruiken we altijd volkoren pasta in onze maaltijden. De volkoren versies van producten (zoals brood, rijst en pasta) hebben een hogere voedingswaarde en bevatten meer vezels en mineralen. Het is dus gezonder! En je hebt langer een vol gevoel omdat je lichaam meer tijd nodig heeft om deze koolhydraten af te breken.