Bezorggebied

We bezorgen nu in de postcodegebieden:

  • Hilversum: 1211 t/m 1217, 1221 t/m 1223.
  • Bussum: 1401 t/m 1406
  • Naarden: 1411 en 1412

Later breiden we verder uit. Wil je dat we ook bij jou in de buurt komen bezorgen? Schrijf je dan hier in!

Schrijf je in!

Gezonde maaltijden

Welke norm voor gezond eten houden jullie aan?

We gebruiken hiervoor de standaard van het Voedingscentrum. Dat betekent voor volwassenen een maaltijd van circa 600 gram, waarvan 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, minstens 14 gram vezels (per 1000 kcal) en minstens 120 gram proteïne (vis/ vlees of andere eiwitten) en zo’n 500 tot 800 kcal.

Voor kinderen gaat het Voedingscentrum uit van een maaltijd van circa 300 gram, waarvan 100 gram groente, maximaal 1 gram zout, minstens 14 gram vezels (per 1000 kcal)en 60 gram proteïne en zo’n 250 tot 500 kcal.

Maaltijden voor kinderen

Voor welke leeftijden zijn jullie kindermaaltijden?

Onze kindermaaltijden zijn het best afgestemd op wat voor kinderen van ongeveer 3 tot 8 jaar lekker en nodig is. De maaltijden zijn circa 300 gram en daarnaast bereid zonder toegevoegd zout en veel milder gekruid. Ook worden de ingrediënten waar mogelijk apart aangeboden, omdat kinderen dat meestal prettiger vinden. 

Kinderen jonger dan 3 jaar kunnen (een deel van) de maaltijden vaak ook eten, maar dat verschilt per kind. Er zal voor hen in elk geval wat meer gesneden en geprakt moeten worden. Ook zijn sommige ingrediënten voor kinderen jonger dan 3 jaar soms nog wat te exotisch, zoals bijvoorbeeld knolselderij.

Onze maaltijden zijn niet geschikt voor kinderen van 1 jaar en jonger. Voor kinderen ouder dan 8 jaar zijn de porties vaak te klein. 

Welke norm voor gezond eten houden jullie aan?

Voor kinderen gaat het Voedingscentrum uit van een maaltijd van circa 300 gram, waarvan 100 gram groente, maximaal 1 gram zout, minstens 14 gram vezels (per 1000 kcal)en 60 gram proteïne en zo’n 250 tot 500 kcal.

Zijn de kindermaaltijden geschikt voor alle kinderen?

Nee, voor kinderen onder de 1 jaar zijn onze maaltijden niet geschikt. Zorg er daarnaast voor dat je kindje alle ingrediënten al een keer gehad heeft, zodat je weet of hij/ zij niet allergisch is voor iets in de maaltijd.

De ingrediënten van onze maaltijden vind je op de productpagina op de website en op het etiket.

Op welke manier verschillen de kindermaaltijden van de maaltijden voor volwassenen?

De maaltijden voor kinderen zijn aangepast aan de norm voor kindermaaltijden zoals het Voedingscentrum die stelt. Daarnaast zijn de maaltijden voor kinderen bereid zonder toegevoegd zout en veel milder gekruid. Ook worden de ingrediënten waar mogelijk apart aangeboden.

Allergieën

Ik ben allergisch, kan mijn maaltijd worden aangepast?

Wij koken in 1x voor meerdere bestellingen en kunnen daarom helaas geen speciale aanpassingen doen van 1 maaltijd. Bij elk gerecht staan op de website en op het etiket alle ingrediënten vermeld die we gebruiken bij de bereiding. En natuurlijk ook de allergenen die er in zitten: Gluten, Schaaldieren, Eieren, Vis, Pinda’s Soja, Melk (incl Lactose), Noten, Selderij, Mosterd, Sesamzaad, Zwaveldioxide en Sulfiet, Lupine, Weekdieren

Ik ben allergisch, kan ik bij jullie bestellen?

Op de productpagina’s staan alle ingrediënten en allergenen vermeld die een maaltijd bevat. We kunnen echter niet uitsluiten dat er geen sporen van andere ingrediënten in je maaltijd voorkomen. Ondanks zorgvuldig schoonmaken kunnen er toch sporen van allergenen zoals pinda’s of lactose in je maaltijd zitten. Houd daar rekening mee.

Ingrediënten

Zijn jullie ingrediënten biologisch?

De ingrediënten zijn zoveel mogelijk biologisch. Producten zoals groenten, fruit, vlees en zuivel zijn altijd biologisch. Voor andere productgroepen is biologisch niet altijd de beste keuze. Zoals bijvoorbeeld bij vis of kaas. In dat geval gebruiken we liever juist geen biologische producten. Als je hier meer over wil weten of een vraag hebt over de afkomst van een specifiek ingrediënt kun je ons een berichtje sturen op service@evascookery.nl.

Gebruiken jullie potjes met kruiden en specerijen?

We gebruiken gedroogde en verse kruiden en specerijen. Nooit “potjes”, want daar zitten ook toevoegingen in zoals E-nummers.

Waarom staat er niet precies wat er in zit maar “kruiden” en “specerijen”?

Omdat er soms een aantal kruiden inzitten in zeer kleine hoeveelheden benoemen we deze met “kruiden”. De lijst met 14 allergenen (zie hierboven) komen daar nooit in voor.

Bestellen

Kan ik elke week dezelfde maaltijd bestellen?

We werken met een weekmenu dat elke week verandert. Op woensdag komt het nieuwe menu beschikbaar en kun je bestellen voor de week erna. ‘s Avonds om 21.00u verzamelen we alle bestellingen voor de dag erna. Daarna kun je niet meer bestellen. Als je een maaltijd graag nog een keer op het menu wilt, horen we dat natuurlijk graag van je!

Kan ik achteraf betalen, bijvoorbeeld met een automatische incasso?

Je kunt bij ons alleen betalen met IDeal. Een bestelling wordt niet verwerkt als er nog niet betaald is.

Ik wilde gaan bestellen maar alles was al uitverkocht, wat nu?

We zijn net gestart en koken daarom nog in kleine hoeveelheden. Maar als je ons een berichtje stuurt kunnen we kijken wat we kunnen doen.

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Je kunt je bestelling tot de dag voor levering tot 21.00u kosteloos annuleren. Daarna is dat helaas niet meer mogelijk.

Bezorgen

Wanneer kan er bezorgd worden?

We koken en bezorgen op dinsdag, woensdag en donderdag. Bezorgen doen we voorlopig tussen 15.30u en 18.30u. Zou je liever op andere dagen of tijdstippen onze maaltijden laten bezorgen? Laat het ons weten, want we breiden onze dienstverlening steeds verder uit. We horen het graag via service@evascookery.nl

Ik ben onverwachts toch niet thuis op het bezorgmoment, wat nu?

Stuur ons even een berichtje op service@evascookery.nl of via whatsapp op 06-19734747 dan proberen we samen een oplossing te vinden.