Bezorggebied

We bezorgen altijd gratis thuis met de bakfiets. We bezorgen nu in de postcodegebieden:

  • Hilversum: 1211 t/m 1218, 1221 t/m 1223.
  • Blaricum: 1261 en 1262
  • Huizen: 1271 t/m 1277
  • Bussum: 1401 t/m 1406
  • Naarden: 1411 en 1412

Later breiden we verder uit. Wil je dat we ook bij jou in de buurt komen bezorgen? Schrijf je dan hier in!

Schrijf je in!

Gezonde maaltijden

Welke norm voor gezond eten houden jullie aan?

We gebruiken hiervoor de standaard van het Voedingscentrum. Dat betekent voor volwassenen een maaltijd van circa 600 gram, waarvan 250 gram groente, maximaal 2 gram zout, minstens 14 gram vezels (per 1000 kcal) en minstens 120 gram proteïne (vis/ vlees of andere eiwitten) en zo’n 500 tot 800 kcal.

Voor kinderen gaat het Voedingscentrum uit van een maaltijd van circa 300 gram, waarvan 100 gram groente, maximaal 1 gram zout, minstens 14 gram vezels (per 1000 kcal)en 60 gram proteïne en zo’n 250 tot 500 kcal.

Hoe moet ik de maaltijden opwarmen?

Onze maaltijden kunnen worden opgewarmd in de oven en in de magnetron. Onze voorkeur gaat uit naar het opwarmen in de oven. Meestal adviseren we 200 graden en 20-25 minuten. Voor de magnetron adviseren we 750watt en 3-4 minuten. De kindermaaltijden hoeven iets minder lang opgewarmd te worden. Bij sommige gerechten adviseren we om het bakje af te dekken met aluminiumfolie, deze informatie is altijd terug te vinden op onze maaltijdbakjes. Eet smakelijk!

Hoelang kan ik de maaltijden bewaren?

We bereiden de maaltijden vers en brengen het ‘s middags aan je deur. We voegen geen conserveermiddelen toe om de houdbaarheid te verlengen. De maaltijden zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt daarom ook in 1x voor meerdere avonden laten bezorgen!

Kan ik de maaltijden ook invriezen?

We bereiden de maaltijden elke dag vers en brengen het ‘s middags aan je deur. Komt het toch niet uit of bestel je alvast voor een andere dag dan is invriezen van de maaltijden mogelijk. Bewaar de maaltijden maximaal 2 maanden in de vriezer. We adviseren om maaltijden met room, melk of kaas niet in te vriezen.

 

Bestellen

Kan ik elke week dezelfde maaltijd bestellen?

We werken met een weekmenu dat elke week verandert. Op woensdag komt het nieuwe menu beschikbaar en kun je bestellen voor de week erna. ‘s Avonds om 21.00u verzamelen we alle bestellingen voor de dag erna. Daarna kun je niet meer bestellen. Als je een maaltijd graag nog een keer op het menu wilt, horen we dat natuurlijk graag van je!

Kan ik achteraf betalen, bijvoorbeeld met een automatische incasso?

Je kunt bij ons alleen betalen met IDeal. Een bestelling wordt niet verwerkt als er nog niet betaald is.

Ik wilde gaan bestellen maar alles was al uitverkocht, wat nu?

Wat leuk dat je wilt bestellen! Neem even contact met ons op dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen. 

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Je kunt je bestelling tot de dag voor levering tot 21.00u kosteloos annuleren. Daarna is dat helaas niet meer mogelijk.

Hoe werkt jullie ‘familiekorting 2e kindermaaltijd gratis’?

Bij ons krijg je standaard de 2e kindermaaltijd gratis als je minimaal 2 maaltijden van 600 gram en 2 kindermaaltijden bestelt. Bij het afrekenen krijg je dan automatisch 1 kindermaaltijd gratis. Je betaalt €29,40 in plaats van €34,90. Zo eet de jongste gratis mee!

Hoe werkt de kortingscode ‘5 euro korting op je 1e bestelling’?

Nieuwe klant? Probeer dan onze maaltijden met 5 euro korting! Gebruik hiervoor code: WELKOM5. Deze korting kan niet in combinatie met ‘2e kindermaaltijd gratis’ gebruikt worden. We zijn benieuwd wat je van onze maaltijden vindt! Laat je een review achter?

Waar zijn jullie maaltijdbakjes van gemaakt en kunnen deze gerecycled worden?

Onze bakjes zijn gemaakt van rietsuikerstengels, dit is een restproduct van de suikerindustrie. De bakjes zijn composteerbaar, echter kan de gemeente de bakjes helaas nog niet verwerken en moeten ze bij het restafval. Dit vinden we erg jammer en we hopen dat dit binnenkort zal veranderen, zodat onze maaltijdbakjes bij het GFT afval gescheiden kunnen worden. De folie is van plastic en kan gerecycled worden. Heb jij ideeën of suggesties voor ons, laat het weten!

Wat doen jullie aan duurzaamheid? 

We vinden het belangrijk om samen een betere planeet achter te laten voor de volgende generatie, daarom zijn we altijd op zoek naar de meest duurzame oplossing. Zo zijn onze maaltijdbakjes gemaakt van rietsuikerstengels, bezorgen we de maaltijden op de bakfiets bij je thuis en kopen we zoveel mogelijk lokale producten in. En we zijn gestart met het bezorgen van gerechten in verpakkingen die we recyclen: Soep in potten; hopelijk volgen de maaltijdbakjes snel. Heb jij ideeën of suggesties voor ons, laat het weten!

Bezorgen

Wanneer kan er bezorgd worden?

We koken en bezorgen op dinsdag, woensdag en donderdag. Bezorgen doen we voorlopig tussen 15.30u en 18.30u. Zou je liever op andere dagen of tijdstippen onze maaltijden laten bezorgen? Laat het ons weten, want we breiden onze dienstverlening steeds verder uit. We horen het graag via info@chiel-kookt.nl

Ik ben onverwachts toch niet thuis op het bezorgmoment, wat nu?

Stuur ons even een berichtje via sms of whatsapp op 06-19734747 dan proberen we samen een oplossing te vinden.

Vragen jullie bezorgkosten?

We bezorgen gratis en hanteren geen minimale orderwaarde. Wil je een keer alleen voor jezelf bestellen, dan kan dat en komen we het gewoon zonder bezorgkosten bij je thuisbrengen. Wel zo makkelijk.

Hoe ontvang ik statiegeld van de soeppot terug?
Bij het afrekenen betaal je automatisch statiegeld (2 euro) voor de pot, dit ontvang je retour op je bankrekening als je de pot weer bij ons inlevert. Je kunt de pot bij de volgende bestelling weer mee teruggeven. Of stuur ons een berichtje op 06-19734747 als je wil dat we de pot komen ophalen. 

Maaltijden voor kinderen

Voor welke leeftijden zijn jullie kindermaaltijden?

Onze kindermaaltijden zijn het best afgestemd op wat voor kinderen van ongeveer 3 tot 8 jaar lekker en nodig is. De maaltijden zijn circa 300 gram en daarnaast bereid zonder toegevoegd zout en veel milder gekruid. Ook worden de ingrediënten waar mogelijk apart aangeboden, omdat kinderen dat meestal prettiger vinden. 

Kinderen jonger dan 3 jaar kunnen (een deel van) de maaltijden vaak ook eten, maar dat verschilt per kind. Er zal voor hen in elk geval wat meer gesneden en geprakt moeten worden. Ook zijn sommige ingrediënten voor kinderen jonger dan 3 jaar soms nog wat te exotisch, zoals bijvoorbeeld knolselderij.

Onze maaltijden zijn niet geschikt voor kinderen van 1 jaar en jonger. Voor kinderen ouder dan 8 jaar zijn de porties vaak te klein. 

Welke norm voor gezond eten houden jullie aan?

Voor kinderen gaat het Voedingscentrum uit van een maaltijd van circa 300 gram, waarvan 100 gram groente, maximaal 1 gram zout, minstens 14 gram vezels (per 1000 kcal)en 60 gram proteïne en zo’n 250 tot 500 kcal.

Zijn de kindermaaltijden geschikt voor alle kinderen?

Nee, voor kinderen onder de 1 jaar zijn onze maaltijden niet geschikt. Zorg er daarnaast voor dat je kindje alle ingrediënten al een keer gehad heeft, zodat je weet of hij/ zij niet allergisch is voor iets in de maaltijd.

De ingrediënten van onze maaltijden vind je op de productpagina op de website en op het etiket.

Op welke manier verschillen de kindermaaltijden van de maaltijden voor volwassenen?

De maaltijden voor kinderen zijn aangepast aan de norm voor kindermaaltijden zoals het Voedingscentrum die stelt. Daarnaast zijn de maaltijden voor kinderen bereid zonder toegevoegd zout en veel milder gekruid. Ook worden de ingrediënten waar mogelijk apart aangeboden.

Allergieën

Ik ben allergisch, kan mijn maaltijd worden aangepast?

Wij koken in 1x voor meerdere bestellingen en kunnen daarom helaas geen speciale aanpassingen doen van 1 maaltijd. Bij elk gerecht staan op de website en op het etiket alle ingrediënten vermeld die we gebruiken bij de bereiding. En natuurlijk ook de allergenen die er in zitten: Gluten, Schaaldieren, Eieren, Vis, Pinda’s Soja, Melk (incl Lactose), Noten, Selderij, Mosterd, Sesamzaad, Zwaveldioxide en Sulfiet, Lupine, Weekdieren

Ik ben allergisch, kan ik bij jullie bestellen?

Op de productpagina’s staan alle ingrediënten en allergenen vermeld die een maaltijd bevat. We kunnen echter niet uitsluiten dat er geen sporen van andere ingrediënten in je maaltijd voorkomen. Ondanks zorgvuldig schoonmaken kunnen er toch sporen van allergenen zoals pinda’s of lactose in je maaltijd zitten. Houd daar rekening mee.